Jump to content

Avatar

C3 CON Tools v3.9.8 [07/31/16]


  • Please log in to reply
1069 replies to this topic

#1021 StackOverflow0x

StackOverflow0x

    Wii Guy

  • 1,338 posts

Posted August 22, 2016 - 02:42 AM

Is it just me, or does the Wii Converter take the Photocopy post-proc and convert it to the Negative post-proc despite both being from the basic post-proc set? Photo Negative from the special post-proc set should be converting to Negative, not Photocopy.

It's always the most annoying post-proc to encounter because then it always stays up much longer than I intend it to.



#1022 Sideshow

Sideshow
  • 2,468 posts
  • Location
    Southern California

Posted August 28, 2016 - 07:29 PM

I was tinkering around with the song id changer with C3 Con Tools and I noticed something.  I drag and drop the con I want to change the id into C3 Con Tools and then use the "Change ID" function.  I input my new song id then I hit save to rebuild my new con.  I then open up the newly built con using "Quick DTA Editor" to see if the ID has indeed changed.  I see that the song id section has indeed changed at the bottom of the text file but at the very top of the text file the song id did not change.  Is this as intended? 



#1023 TrojanNemo

TrojanNemo

    The Programmer

  • 4,749 posts
  • Location
    Miami, Florida

Posted August 28, 2016 - 09:47 PM

Well the song id is the one found at the song_id line. At the top that's the shortname...doesn't have to match the song id.

Sent from my LG V10 using Tapatalk

#1024 Sideshow

Sideshow
  • 2,468 posts
  • Location
    Southern California

Posted August 28, 2016 - 10:46 PM

Well the song id is the one found at the song_id line. At the top that's the shortname...doesn't have to match the song id.

Sent from my LG V10 using Tapatalk

The reason I ask is because I was having a hard time getting some songs to show up in game unless I had changed the top line of the DTA text file with the new song ID as well.  Just having the "song_id" section of the DTA file changed wasn't cutting it. 



#1025 StackOverflow0x

StackOverflow0x

    Wii Guy

  • 1,338 posts

Posted August 31, 2016 - 04:05 AM

This is the custom I was having the Wii Converter venue issue with. Negative is converted incorrectly and none of the other postprocs that are supposed to be there after show up.



#1026 expertwin

expertwin
  • 97 posts

Posted February 15, 2017 - 11:07 PM

The program keeps crashing when I try to replace a MOGG file. Specifically, it gives me a Not Responding page, with no error message. 



#1027 TrojanNemo

TrojanNemo

    The Programmer

  • 4,749 posts
  • Location
    Miami, Florida

Posted February 16, 2017 - 02:30 PM

There is no "Not Responding page" in this program. What custom are you trying to edit? Where are you getting the mogg file from? Post a picture of the "Not Responding page" you're talking about.



#1028 raynebc

raynebc
  • 230 posts

Posted February 16, 2017 - 05:53 PM

I assume it's when Windows puts "Not responding" in a program's title bar window when an application is too busy (or hung) to refresh the window or accept input.

#1029 expertwin

expertwin
  • 97 posts

Posted February 16, 2017 - 11:12 PM

There is no "Not Responding page" in this program. What custom are you trying to edit? Where are you getting the mogg file from? Post a picture of the "Not Responding page" you're talking about.

 
BvFEqhS.png

 

I’m trying to make a RB2 version of the GHtoRB3 version of Hey You by The Exies. I’m trying to integrate the crowd singing from GH:SH (I got the files from a site that if I linked to I’d get banned) into the custom, which can’t be done in Magma V1.

 

Come to think of it, “crashes” is inaccurate. “Hangs” would be the correct word.



#1030 TrojanNemo

TrojanNemo

    The Programmer

  • 4,749 posts
  • Location
    Miami, Florida

Posted February 17, 2017 - 05:57 PM

I have no way of knowing what's causing the hang, but that mogg file in the picture has to be corrupt. Unless Hey You is a 20 minute song with all stems, the mogg should be 30-40mb, not 300mb+. So make sure the file itself isn't already corrupt and that the mogg file you're trying to use is not damaged either.



#1031 StackOverflow0x

StackOverflow0x

    Wii Guy

  • 1,338 posts

Posted March 11, 2017 - 09:30 PM

Is this a known issue? Or how have I not found this problem before.

http://i.imgur.com/XB9pnFK.png

Maybe something to do with converting grayscale textures for Wii?



#1032 TrojanNemo

TrojanNemo

    The Programmer

  • 4,749 posts
  • Location
    Miami, Florida

Posted March 12, 2017 - 12:40 AM

Never seen that happen or have it reported. But you can easily test that. If the source file is grayscale, converter it to RGB, and then convert it to wii. Try that and let me know. Don't see how that would make a difference, in theory, but also don't know what else it could be.



#1033 StackOverflow0x

StackOverflow0x

    Wii Guy

  • 1,338 posts

Posted March 12, 2017 - 03:35 AM

Yeah, that did it. Just because the album art technically is grayscale, the color mode of the image was actually set to grayscale. But it seems to bring other problems too. Caught this in Magma.

jCoXWWZ.png

 

So maybe the album art is actually incorrect in the Xbox version as well. It must be mismatching the texture type or something.



#1034 TrojanNemo

TrojanNemo

    The Programmer

  • 4,749 posts
  • Location
    Miami, Florida

Posted March 21, 2017 - 03:25 AM

I'm officially ending support for the program. It's been obvious, but putting the fine point on it.

 

Read more here:

http://customscreato...ll-my-programs/



#1035 ariesgcm

ariesgcm
  • 1 posts

Posted September 1, 2017 - 01:41 AM

C3 CON Tools crashed on me! Please see the error log below:
 
C3 CON Tools version v3.9.8
Error Message:
Exception has been thrown by the target of an invocation.
 
Stack Trace:
  at System.Reflection.MonoCMethod.InternalInvoke (System.Object obj, System.Object[] parameters) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Reflection.MonoCMethod.DoInvoke (System.Object obj, BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Reflection.MonoCMethod.Invoke (System.Object obj, BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Reflection.MethodBase.Invoke (System.Object obj, System.Object[] parameters) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Runtime.Serialization.ObjectRecord.LoadData (System.Runtime.Serialization.ObjectManager manager, ISurrogateSelector selector, StreamingContext context) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Runtime.Serialization.ObjectManager.DoFixups () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Runtime.Serialization.Formatters.Binary.ObjectReader.ReadNextObject (System.IO.BinaryReader reader) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Runtime.Serialization.Formatters.Binary.ObjectReader.ReadObjectGraph (BinaryElement elem, System.IO.BinaryReader reader, Boolean readHeaders, System.Object& result, System.Runtime.Remoting.Messaging.Header[]& headers) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Runtime.Serialization.Formatters.Binary.BinaryFormatter.NoCheckDeserialize (System.IO.Stream serializationStream, System.Runtime.Remoting.Messaging.HeaderHandler handler) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Runtime.Serialization.Formatters.Binary.BinaryFormatter.Deserialize (System.IO.Stream serializationStream) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceReader.ReadNonPredefinedValue (System.Type exp_type) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceReader.ReadValueVer2 (Int32 type_index) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceReader.LoadResourceValues (ResourceCacheItem[] store) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceReader+ResourceEnumerator.FillCache () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceReader+ResourceEnumerator..ctor (System.Resources.ResourceReader readerToEnumerate) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceReader.GetEnumerator () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceSet.ReadResources () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceSet.GetObjectInternal (System.String name, Boolean ignoreCase) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceSet.GetObject (System.String name, Boolean ignoreCase) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.RuntimeResourceSet.GetObject (System.String name, Boolean ignoreCase) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceManager.GetObject (System.String name, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Resources.ResourceManager.GetObject (System.String name) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at cg.a () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at cg..ctor () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) cg:.ctor ()
  at di.a (System.String[] A_0) [0x00000] in <filename unknown>:0 


#1036 TrojanNemo

TrojanNemo

    The Programmer

  • 4,749 posts
  • Location
    Miami, Florida

Posted September 1, 2017 - 03:56 AM

I'm going to take a guess and say you're trying to run this on a Mac or Linux machine somehow, since I see references to Mono. This program is created and intended for use with Windows. Not emulated Windows, not Wine, not any other hack to run Windows apps on Mac/Linux.

Sent from my SM-G935T using Tapatalk

#1037 DemonUnicorns

DemonUnicorns
  • 571 posts
  • Location
    Purdue University

Posted September 5, 2017 - 09:57 PM

I am having an error with Visualizer uploading. When I click "Save Image" (to Imgur), it says it was uploaded successfully and I click to view. Unfortunately I get a Windows error saying I need a new app to open this "ttps" file. Don't know why it's not transmitting the 'h' properly for what I presume is "https".



#1038 naginalJJ

naginalJJ
  • 767 posts
  • Location
    Toney, AL

Posted September 5, 2017 - 10:50 PM

I am having an error with Visualizer uploading. When I click "Save Image" (to Imgur), it says it was uploaded successfully and I click to view. Unfortunately I get a Windows error saying I need a new app to open this "ttps" file. Don't know why it's not transmitting the 'h' properly for what I presume is "https".

Same thing happened to me last night!

Sent from my SM-G930T using Tapatalk

#1039 DemonUnicorns

DemonUnicorns
  • 571 posts
  • Location
    Purdue University

Posted September 5, 2017 - 10:55 PM

Same thing happened to me last night!

Sent from my SM-G930T using Tapatalk

Good to hear it's not just me then! I guess we'll have to resort to saving locally and hosting the pictures on other websites for the mean time.



#1040 TrojanNemo

TrojanNemo

    The Programmer

  • 4,749 posts
  • Location
    Miami, Florida

Posted September 5, 2017 - 11:07 PM

My shoddy programming was bound to catch up with us.

It seems Imgur is now returning https links instead of http. And the program right now assumes http, so you're missing the initial h.

Here's a tip...when you click to view the link, even if it doesn't open, it's copied to your clipboard. So paste it somewhere and add the h at the beginning.

That works.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users