Jump to content

Avatar

AAARGH! I can't delete a tiny note in Reaper...anyone have a fix for this?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 cleverest

cleverest
  • 272 posts

Posted August 10, 2020 - 03:06 AM

No Idea how this stupid tiny note happened, but it's literally the last thing I'm trying to fix on a custom I'm ready to start play-test and releasing soon...no matter how much I zoom in to this part, I cannot select it and DELETE it like I can every other friggin' note...yet if I select all notes, it deletes, but that doesn't help obviously...

Hers is the trouble note: https://drive.google...iew?usp=sharing

See the tiny blue dot in the image? (top row near the center) - how can I get rid of this stupid note piece without killing the timestamp that's apparently causing it and messing up the rest of my temp mapping? I'm sooo close.... I was brought to the attention of it while testing the MIDI file in Magma and now I cannot get rid of it. Aaaargh!
 



#2 rubydanger

rubydanger
  • 223 posts

Posted August 10, 2020 - 03:30 AM

Hold right click and drag around it


Proud member of SomeOldGuys collab group - see our WIP here

SomeOldGuys Release page here

Video on how I tempo map

Beginners Vocal charting video


#3 cleverest

cleverest
  • 272 posts

Posted August 10, 2020 - 04:17 AM

Hold right click and drag around it

OMG that simple....thank you!



#4 cleverest

cleverest
  • 272 posts

Posted August 10, 2020 - 04:29 AM

Sigh...I'm STILL losing my mind apparently. I'm getting this now from Magma, and I've checked the notes that it references... they are all grid-locked to 16th notes, as always, and they all look identical...I deleted a line and recreated to be sure, same ones come up in the errors.

I have no idea why I'm getting this in the MIDI file - when I auto-repair the file, it compiles, but then chart is totally messed up after a few seconds into the song... :-(

https://drive.google...iew?usp=sharing

Any suggestions? Thanks.



#5 rubydanger

rubydanger
  • 223 posts

Posted August 10, 2020 - 06:20 AM

Thats a tempo map issue usually associated with a TS change - you have an entire measure hidden


Proud member of SomeOldGuys collab group - see our WIP here

SomeOldGuys Release page here

Video on how I tempo map

Beginners Vocal charting video


#6 cleverest

cleverest
  • 272 posts

Posted August 10, 2020 - 03:08 PM

Thats a tempo map issue usually associated with a TS change - you have an entire measure hidden

Is there a way to fix a hidden measure? Probably something simple again but I'm just flailing around apparently... :-\



#7 rubydanger

rubydanger
  • 223 posts

Posted August 11, 2020 - 12:41 AM

Pretty much happens with illegal TS declarations

Proud member of SomeOldGuys collab group - see our WIP here

SomeOldGuys Release page here

Video on how I tempo map

Beginners Vocal charting video





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users