Jump to content

Avatar

[How-To] Playing Customs on Wii


  • Please log in to reply
2433 replies to this topic

#2081 Alternity

Alternity
  • 579 posts

Posted December 29, 2016 - 10:29 PM

 

And thank you, I'll get the cIOS installed.

 

If you successfully installed the WAD file(s) you already have cIOS249 installed. What I mean by loading it with it is selecting that cIOS inside a loader.



#2082 spiralshadow123

spiralshadow123
  • 86 posts
  • Location
    Orange County, CA

Posted January 4, 2017 - 10:09 AM

Am I supposed to use something inside the Wii DLC Packer to install the cIOS? I just installed cIOS249 using a separate guide, now am running the game inside USB Loader GX and I'm getting a "License has expired" error. I even tried resetting the cache. 

 

According to the OP, these are the instructions with regards to this error:

 

If you're getting a "License has expired" error, this might be because you don't have the content generation's ticket installed. You might need to have at least one sZFE content downloaded or its WAD installed. sZGE should not have this issue. Just install the WAD and go.
 

 

I'm not really sure what this means. I see that there's an executable named wadpacker.exe in the Wii Packer folder but when I run it, it does nothing. I copied the bin files to the correct folder on the SD card like the post said, and I'm not sure what else to do.


Customs | WIPs | Spreadsheet

original customs, 9 contributions, and 15 WIPs

 

Add me: Xbox - EJtheDJ666 | Switch FC: 7840-5907-4593 | Steam Profile | Twitch

Rivals Crew: Dainty Lil' Beasts

 

Other Links:

YouTube - custom previewsother stuff

Last.fm - favorite bands, favorite albums

 

Interesting facts about me:

I have been playing piano my entire life, drums for about 4 years, I have perfect pitch, I'm currently studying Computer Science at Cal State Fullerton, and hope to eventually make a living as an audio engineer/freelance programmer.


#2083 Alternity

Alternity
  • 579 posts

Posted January 4, 2017 - 10:44 AM

There is a link to a softmod guide in the OP; install those cIOS just to be sure. Also once they are installed make sure the game is loaded with cIOS429 (You can go into the game's options in USB Loader GX).

 

For the packer just prepare it with custom song, the common-key and your console id (which you get from official DLC; as stated in OP) then double click on RB3WiiPackTool.exe; this should generate a batch (.bat) file; just execute that and your song should be packed and ready to be transfered to your SD card.



#2084 StackOverflow0x

StackOverflow0x

    Wii Guy

  • 1,315 posts

Posted January 4, 2017 - 02:56 PM

The cIOS is separate, which you've done already. It's saying you also need the WAD foe the content gen installed. There should be a WAD file already in the folder. Install that and you should be set.

#2085 spiralshadow123

spiralshadow123
  • 86 posts
  • Location
    Orange County, CA

Posted January 4, 2017 - 05:46 PM

I'm not seeing any .wad file in the Wii DLC Packer folder, just the wadpacker.exe. Is there somewhere else I should be looking?

 

EDIT: btw, I already ran packdlc.bat and created all the .bin files.


Customs | WIPs | Spreadsheet

original customs, 9 contributions, and 15 WIPs

 

Add me: Xbox - EJtheDJ666 | Switch FC: 7840-5907-4593 | Steam Profile | Twitch

Rivals Crew: Dainty Lil' Beasts

 

Other Links:

YouTube - custom previewsother stuff

Last.fm - favorite bands, favorite albums

 

Interesting facts about me:

I have been playing piano my entire life, drums for about 4 years, I have perfect pitch, I'm currently studying Computer Science at Cal State Fullerton, and hope to eventually make a living as an audio engineer/freelance programmer.


#2086 StackOverflow0x

StackOverflow0x

    Wii Guy

  • 1,315 posts

Posted January 5, 2017 - 05:14 AM

I'm not seeing any .wad file in the Wii DLC Packer folder, just the wadpacker.exe. Is there somewhere else I should be looking?

 

EDIT: btw, I already ran packdlc.bat and created all the .bin files.

 

Getting BINs to be made is part of the process. If you're using the sZGE folder, you'll need its WAD. You can get that here if you don't have it already. Once you install that under IOS249, the game should start recognizing content you packed under sZGE.



#2087 halfdemon

halfdemon
  • 3 posts

Posted January 8, 2017 - 01:32 PM

im having trouble loading the custom songs onto rock band 3.

the error im getting is 

"the licence for add-on content has been deleted from wii system memory. to use redownload content from which licence has been previously downloaded'

im just trying the songs that were in the loader to see if i could make it work.

i put the songs in the sZFE folder after i created the .bin files.

 

the song i bought from the music store made a SZLE folder and put the song in there.

i dont know what to do to make the songs work



#2088 Alternity

Alternity
  • 579 posts

Posted January 8, 2017 - 02:25 PM

You most likely don't have installed the WAD file correctly. Install the provided wad file (In this case most likely sZFE.wad) with any WAD installer using cIOS249. You are expecting an error; this is normal (I Believe the wanted error is -1022)



#2089 spiralshadow123

spiralshadow123
  • 86 posts
  • Location
    Orange County, CA

Posted January 9, 2017 - 10:18 PM

Alright so I finally got it working on the Wii, but now I'm struggling to get it working on Dolphin. I extracted the Dolphin files from the OP into the NAND, created 00000001.app and 00000002.app and moved those files into the content folder. It isn't giving me any error messages and it isn't deleting the files, but when I run the game it just doesn't see the songs. Is there a certain way I need to create the .app files for them to work? Can anyone help me out with this?


Customs | WIPs | Spreadsheet

original customs, 9 contributions, and 15 WIPs

 

Add me: Xbox - EJtheDJ666 | Switch FC: 7840-5907-4593 | Steam Profile | Twitch

Rivals Crew: Dainty Lil' Beasts

 

Other Links:

YouTube - custom previewsother stuff

Last.fm - favorite bands, favorite albums

 

Interesting facts about me:

I have been playing piano my entire life, drums for about 4 years, I have perfect pitch, I'm currently studying Computer Science at Cal State Fullerton, and hope to eventually make a living as an audio engineer/freelance programmer.


#2090 DeRofle

DeRofle
  • 3 posts

Posted January 9, 2017 - 10:46 PM

Alright, so I'm new at this custom songs stuff on Rock Band 3, and I'm trying to get it work for like hours now. I have .bin files for 2 songs, the example song and Welcome to the Jungle. Putted it on my SD card, in the right folder structure, but it doesn't show up in the game. I am working from an SD card, so I can't reset the cache. Also my game is the legit physical version, I don't know if that matters. Is there anyone who can help me, cause this is like the 4th time I'm trying all this, and I can't do it.

 

PS: Yes, I have HBC and everything.



#2091 Alternity

Alternity
  • 579 posts

Posted January 9, 2017 - 11:19 PM

Alright, so I'm new at this custom songs stuff on Rock Band 3, and I'm trying to get it work for like hours now. I have .bin files for 2 songs, the example song and Welcome to the Jungle. Putted it on my SD card, in the right folder structure, but it doesn't show up in the game. I am working from an SD card, so I can't reset the cache. Also my game is the legit physical version, I don't know if that matters. Is there anyone who can help me, cause this is like the 4th time I'm trying all this, and I can't do it.

 

PS: Yes, I have HBC and everything.

Are you launching the game through a loader? You need to boot the game using cIOS249 for customs to work. You can reset cache if need be; explaination for real NAND/SD card users is in the OP.



#2092 Alternity

Alternity
  • 579 posts

Posted January 9, 2017 - 11:22 PM

Alright so I finally got it working on the Wii, but now I'm struggling to get it working on Dolphin. I extracted the Dolphin files from the OP into the NAND, created 00000001.app and 00000002.app and moved those files into the content folder. It isn't giving me any error messages and it isn't deleting the files, but when I run the game it just doesn't see the songs. Is there a certain way I need to create the .app files for them to work? Can anyone help me out with this?

You need the ticket (.tik file, has to be renamed with the hex generation name) to be in ticket/00010005, the title.tmd and the required XXXXXXXX.app also in title/00010005/XXXXXXXX/content which should be provided with the packer.



#2093 spiralshadow123

spiralshadow123
  • 86 posts
  • Location
    Orange County, CA

Posted January 10, 2017 - 03:14 AM

You need the ticket (.tik file, has to be renamed with the hex generation name) to be in ticket/00010005, the title.tmd and the required XXXXXXXX.app also in title/00010005/XXXXXXXX/content which should be provided with the packer.

 

Those are all in there, I'm not sure what I'm doing wrong. I'm trying to make .app files for sZAE, so I updated the DTA as such before making the files. Is there anything else I would need to change in order to make the files work?


Customs | WIPs | Spreadsheet

original customs, 9 contributions, and 15 WIPs

 

Add me: Xbox - EJtheDJ666 | Switch FC: 7840-5907-4593 | Steam Profile | Twitch

Rivals Crew: Dainty Lil' Beasts

 

Other Links:

YouTube - custom previewsother stuff

Last.fm - favorite bands, favorite albums

 

Interesting facts about me:

I have been playing piano my entire life, drums for about 4 years, I have perfect pitch, I'm currently studying Computer Science at Cal State Fullerton, and hope to eventually make a living as an audio engineer/freelance programmer.


#2094 Alternity

Alternity
  • 579 posts

Posted January 10, 2017 - 08:19 AM

Not really. What you can do is try the portable method (which was the only way that worked for me). Create a portable.txt file in the root of Dolphin's folder; launch dolphin in admin mode (right click > launch as admin). This should have created a "User" folder inside dolphin's root. Inside that folder there is a Wii folder; this is basically a new NAND folder and this one works. Why? no idea. Just redo the NAND inside that folder. If it still doesn't work idk.



#2095 DeRofle

DeRofle
  • 3 posts

Posted January 10, 2017 - 09:44 AM

Are you launching the game through a loader? You need to boot the game using cIOS249 for customs to work. You can reset cache if need be; explaination for real NAND/SD card users is in the OP.

 

No, how can I achieve that? And I tried to reset the cache, but I can't seem to go/find my save data.



#2096 Alternity

Alternity
  • 579 posts

Posted January 10, 2017 - 10:09 AM

IIRC to reset cache on a real NAND you just need to replace it with an empty file; this will force the game to rebuild it; you can browse your NAND using FSToolBox or WiiXplorer (Or alternatively FTPii with FTP connection). Location of the file is in the OP.

 

To load the game through a loader just get one (USB Loader GX is the most popular) and load the game through it.



#2097 DeRofle

DeRofle
  • 3 posts

Posted January 10, 2017 - 10:56 AM

IIRC to reset cache on a real NAND you just need to replace it with an empty file; this will force the game to rebuild it; you can browse your NAND using FSToolBox or WiiXplorer (Or alternatively FTPii with FTP connection). Location of the file is in the OP.

 

To load the game through a loader just get one (USB Loader GX is the most popular) and load the game through it.

 

I don't use a NAND, I'm using a SD card. Also I tried that, but it made no difference.



#2098 Alternity

Alternity
  • 579 posts

Posted January 10, 2017 - 11:27 AM

You are using a NAND; a real one. The cache is saved inside it. (The NAND is the flash memory of the wii; where your system is installed and where your savegames are; updates; etc.)

 

For the loader make sure it is using cIOS249; if it's still not working after making that check you most likely need to install the wad file; which should be provided with the packer. Install it using any wad installer; you are expecting the -1022 error.



#2099 kim666

kim666
  • 32 posts
  • Location
    Germany

Posted January 13, 2017 - 12:49 PM

So i tried c3contool's smart folder merge.
Everything works fine, except every Song has 2 entries in the songs.dta.
Not a big thing the game ignores the 2nd entry and i didn't hit the 500kb limit.
Is there any reason for that behavior? Or is it just a little bug?

#2100 Alternity

Alternity
  • 579 posts

Posted January 13, 2017 - 01:12 PM

I've never had that happen; are you positive that you have the latest version?






3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users